Mere su za jedan klasičan pleh.
Potrebno je:
1 dl (pola čaše) palente,
1 dl (pola čaše) integralnog brašna (može i kukuruzno brašno ili mix brašna po želji),
1 dl (pola čaše) pečenog semenja (suncokret, susam, lan, kim... po želji),
150 ml
prokuvane vode,
50 ml ulja (izbor ulja po želji),
so po ukusu.
U posudu sipati i
izmešati sve suve sastojke, 1 dl palente, 1 dl brašna, 1 dl izmešanog pečenog semenja, so (ja sam stavila pola kašičice). U
sve to dodati 50 ml ulja, ili može i malo manje, to je po sopstvenom izboru. Sve
to izmešati. Na kraju sipati 150 ml proključale vode. Voda treba da provri i da
je ostavite sa strane nekih 10 minuta, malo da se stabilizuje temperatura, pa da
je nakon toga ulijete u masu koju ste pripremili. Kada spojite sve sastojke,
masa će vam izgledati žitka, ali bez brige, to tako i treba da bude. Nakon par
minuta dok pripremite “pek papir” za pleh u kojem ćete peći, masaće se
prohladiti i neće biti tako retka. Stavite pek papir na pleh. Kašikom vadite masu koje
ste pripremili i sipajte na pek papir. Masa treba da bude debljine 2- 3 milimetra. Formirate kašikom oblik koji želite. Sve to peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
Коментари
Постави коментар