Пређи на главни садржај

Posni krekeri sa semenkama

Mere su za jedan klasičan pleh.


Potrebno je:
1 dl (pola čaše) palente,
1 dl (pola čaše) integralnog brašna (može i kukuruzno brašno ili mix brašna po želji), 
1 dl (pola čaše) pečenog semenja (suncokret, susam, lan, kim... po želji), 
150 ml prokuvane vode, 
50 ml ulja (izbor ulja po želji), 
so po ukusu. 

U posudu sipati i izmešati sve suve sastojke, 1 dl palente, 1 dl brašna, 1 dl izmešanog pečenog semenja, so (ja sam stavila pola kašičice). U sve to dodati 50 ml ulja, ili može i malo manje, to je po sopstvenom izboru. Sve to izmešati. Na kraju sipati 150 ml proključale vode. Voda treba da provri i da je ostavite sa strane nekih 10 minuta, malo da se stabilizuje temperatura, pa da je nakon toga ulijete u masu koju ste pripremili. Kada spojite sve sastojke, masa će vam izgledati žitka, ali bez brige, to tako i treba da bude. Nakon par minuta dok pripremite “pek papir” za pleh u kojem ćete peći, masaće se prohladiti i neće biti tako retka. Stavite pek papir na pleh. Kašikom vadite masu koje ste pripremili i sipajte na pek papir. Masa treba da bude debljine 2- 3 milimetra. Formirate kašikom oblik koji želite. Sve to peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: