Potrebno je:
6, 7 zelenih ili crvenih paprika
200 gr prosa
šaka badema (oko 40 gr)
2 glavice crnog luka
začini: so, biber, malo belog luka u prahu, kumin, mleveni korijander, peršun
14, 15 kapara (ne mora)
Proso prethodnu noć dobro oprati i potopiti u vodu. Ujutru proso procediti, naseckati luk i prodinstala ga na malo ulja. Kada je luk počeo da se cakli, dodati sa proso i začine, a zatim sve to naliti sa 3 šolje vode (tokom kuvanja sam dodala još jednu šolju, ukupno sam utrošila 800 ml vode). Bademe samleti ili iseckati sitno i ubaciti u kuvani proso, zajedno sa kaparima.
Napuniti paprike, staviti ih u podmazan pleh. Ako ne želite da prljate posuđe i da koristite dodatno ulje, u pleh stavite pek papir. Ako vam ostane višak prosa, stavite ga oko paprika.
Paprike malo nauljiti odozgore i staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Peći oko 40 minuta,
6, 7 zelenih ili crvenih paprika
200 gr prosa
šaka badema (oko 40 gr)
2 glavice crnog luka
začini: so, biber, malo belog luka u prahu, kumin, mleveni korijander, peršun
14, 15 kapara (ne mora)
Proso prethodnu noć dobro oprati i potopiti u vodu. Ujutru proso procediti, naseckati luk i prodinstala ga na malo ulja. Kada je luk počeo da se cakli, dodati sa proso i začine, a zatim sve to naliti sa 3 šolje vode (tokom kuvanja sam dodala još jednu šolju, ukupno sam utrošila 800 ml vode). Bademe samleti ili iseckati sitno i ubaciti u kuvani proso, zajedno sa kaparima.
Napuniti paprike, staviti ih u podmazan pleh. Ako ne želite da prljate posuđe i da koristite dodatno ulje, u pleh stavite pek papir. Ako vam ostane višak prosa, stavite ga oko paprika.
Paprike malo nauljiti odozgore i staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Peći oko 40 minuta,
Коментари
Постави коментар