Dobiju se dve velike štrudle, ako vam je mnogo to za jedan dan pravite pola mere da vam ne ostaje za sutradan, jer drugog dana je tvrđa.
Potrebno je:
1 kg brašna,
1 pakovanje kvasca,
pekmez,
1 vanilin šećer,
1 kašičica soli,
dva prstohvata praška za pecivo,
1 limun,
voda,
šećer u prahu.
U šolji za čaj razmutiti kvasac sa mlakom vodom, vanilin šećerom i malo brašna, ostaviti da nadođe.
U činiju staviti brašno, so, prašak za pecivo, narendati koru limuna, iscediti limunov sok i preliti razmućenim kvascem.
Dodati vode po potrebi, zamestiti testo da bude meko, tako da se ne lepi za ruke.
Ostaviti testo oko 1 sat da nadođe.
Podeliti testo na 2 dela, razvući svaki deo oklagijom i nafilovati pekmezom.
Urolati testo u štrudlu i staviti u pleh prethodno obložen papirom za pečenje.
Poprskati pre ubacivanja u rernu štrudle mlakom vodom i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni (ja sam oko 30 minuta).
Ispečenu štrudlu poprskati vodom, prekriti čistom krpom 10 minuta da odstoji, iseći na kriške, ređati na tacnu i po želji ih posuti šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар