Potrebno je:
400 gr pakovanje šampinjona,
1/2 glavice luka,
1/4 praziluka,
1 šolja mlevenog paradajza,
500 gr kore za pitu,
so,
biber,
mešavina začina,
origano,
voda.
Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati.
U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke (oko 20 minuta), dodati so i začine po ukusu.
Kore iseći na 3 duže trake, i ređati jednu na drugu, a između premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradjzom.
Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao.
Trouglove slagati na papir za pečenje u plehu.
Peći dok ne porumeni na 200 stepeni (ja sam pekla 25 minuta).
Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekša.
Коментари
Постави коментар