Potrebno je:
-600 gr svinjetine ili junetine
-500 gr crnog luka
-3 čena belog luka
-1 kašika masti
-2-3 lovorova lista
-1 kašika brašna
-1 kašika aleve paprike
-1 kašičica soli
-1/4 kašičice bibera
Mast zagrejati u šerpi. Dodati meso isečeno na kocke. Propržiti sa svih strana, da meso uhvati tanku koricu, zatim dodati iseckani crni luk i beli luk, sipati 100 ml tople vode i dodati lovor. Promešati staviti poklopoac i krčkati uz povremeno mešanje. Paziti da ne zagori, dolite malo tople vode ukoliko ispari. Što duže kuvate gulaš će biti ukusniji, ali je gotov i posle 1,5h krčkanja. Na kraju staviti brašno i alevu papriku u malo vode promešati i sipati u gulaš. Dodajte so i biber i još kratko prokrčkati.
Poslužiti uz Pire krompir
ili Kuvanu testeninu
Коментари
Постави коментар