Пређи на главни садржај

Posni paprikaš


Potrebno je:

1 kg krompira
3  glavice crnog luka
1 crvena ili zelena babura paprika
50ml ulja
3 kašike paradajz pirea ili 200 ml paradajz soka
so i biber

Luk sitno iseckati, pa u šerpu staviti ulje i luk i prodinstati 5 minuta. Za to vreme i papriku iseckajte na kockice, zatim dodati papriku, pa i nju kuvati 5 minuta. Za to vreme krompir, oprati i iseći na sitnije komade. Krompir iseckan na kockice dodati luku i paprici, naliti vode da ogrezne i kuvati 15 – 20 minuta. Posle tog vremena dodati paradajz pire i malo vode ili paradajz sok, onda nije potrebna voda, ili ako ipak hoćete čorbastije dodajte vode, po želji. Kada uspete paradajz kuvajte još 10 – 15 minuta, da se krompir lepo skuva. Na kraju dodajte biber, probajte i dosolite po ukusu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: