Potrebno je:
1 kg krompira
3 glavice crnog luka
1 crvena ili zelena babura paprika
50ml ulja
3 kašike paradajz pirea ili 200 ml paradajz soka
so i biber
Luk sitno iseckati, pa u šerpu staviti ulje i luk i prodinstati 5 minuta. Za to vreme i papriku iseckajte na kockice, zatim dodati papriku, pa i nju kuvati 5 minuta. Za to vreme krompir, oprati i iseći na sitnije komade. Krompir iseckan na kockice dodati luku i paprici, naliti vode da ogrezne i kuvati 15 – 20 minuta. Posle tog vremena dodati paradajz pire i malo vode ili paradajz sok, onda nije potrebna voda, ili ako ipak hoćete čorbastije dodajte vode, po želji. Kada uspete paradajz kuvajte još 10 – 15 minuta, da se krompir lepo skuva. Na kraju dodajte biber, probajte i dosolite po ukusu.
Коментари
Постави коментар