Пређи на главни садржај

Pileća džigerica u paradajz sosu


Potrebno je:

-1/2 kg pileće džigerice
-2 veće glavice crnog luka
-2 dl kuvanog paradajza
-malo soli
-malo biljnog začina
-3 čena belog luka

Luk iseći sitno i pržiti na malo masnoće. Sipati malo vode i dinstati, dodati paradajz i dinstati dok se luk ne otopi, po potrebi dolivati po malo vode. Dodati seckanu pileću džigericu i dinstati dok džigerica ne bude gotova. Dodati so i začin. Kad je džigerica gotova iseckati beli luk sitno i dodati u jelo. Dinstati kratko. Ukoliko je saft redak razmutiti malo brašna u vodi i dodati da malo prokuva. Služiti sa barenim pirinčem ili Pire krompirom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: