Kad vam ostane od ručka Pire krompir spremite ove piroške za večeru uz sira i jogurt ili za doručak uz džem i mleko, a lepe su i bez dodataka.
Potrebno je:
-100 gr Pire krompira
-200 ml jogurta (ili Kiselog mleka)
-1/2 kesice praška za pecivo
-300 gr brašna
-ulje ili mast za prženje
Pomešajte pire krompir, jogurt (ili Kiselo mleko) i prašak za pecivo, pa dodajte brašno da zamesite testo koje se ne lepi za ruke. Radnu površinu premazati uljem (ili posuti brašnom), razvući testo na 1 cm debljine. Nožem iseći piroške (ili šoljom da dobijete krofne) zatim u zagrejanom ulju ili masti pržiti obe strane (s jedne strane poklopiti s poklopcem, pa sa druge strane otklopiti, nekada hoće masnoća da prska kada se poklopi pa u tom slučaju nemojte ni da poklapate samo drmajte tiganj tokom prženja to je potrebno da bi narasle). Piroške vaditi na papirni ubrus, da upije višak masnoće.
Sečene kao krofne
Коментари
Постави коментар