Пређи на главни садржај

Piroške od pire krompira

Kad vam ostane od ručka Pire krompir spremite ove piroške za večeru uz sira i jogurt ili za doručak uz džem i mleko, a lepe su i bez dodataka.


Potrebno je:
-100 gr Pire krompira
-200 ml jogurta (ili Kiselog mleka)
-1/2 kesice praška za pecivo
-300 gr brašna
-ulje ili mast za prženje


Pomešajte pire krompir, jogurt (ili Kiselo mleko) i prašak za pecivo, pa dodajte brašno da zamesite testo koje se ne lepi za ruke. Radnu površinu premazati uljem (ili posuti brašnom), razvući testo na 1 cm debljine. Nožem iseći piroške (ili šoljom da dobijete krofne) zatim u zagrejanom ulju ili masti pržiti obe strane (s jedne strane poklopiti s poklopcem, pa sa druge strane otklopiti, nekada hoće masnoća da prska kada se poklopi pa u tom slučaju nemojte ni da poklapate samo drmajte tiganj tokom prženja to je potrebno da bi narasle). Piroške vaditi na papirni ubrus, da upije višak masnoće.




Sečene kao krofne


Recept šaljem kuvarici Ivani sa bloga Slatki recepti koja je domaćica ovomesečne igrice Ajme koliko nas je sa temom jogurt.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: