Translate

31. децембар 2014.

Otvorena sarma


Potrebno je:
-1 glavica kiselog kupusa (1-1,5kg)
-1 glavica crnog luka
-2 šargarepe
-100 gr slanine
-2 kašike masti
-500 gr mlevene svinjetine
-100 gr pirinča
-1 kašika aleve paprike
-prstohvat bibera
-3 lista lovora
-300 gr suvih rebara (ne mora)
-750 ml vode

Iseckati sitno crni luk, šargarepu i slaninu i propržiti na mast ili ulje. Dodati mleveno meso i dinstati nekoliko minuta. Zatim smesu staviti u dublji lonac, dodati naseckan kiseli kupus, alevu papriku,  opran pirinač, biber i lovorov list. Na kraju dodati suva rebarca. Naliti sa 250 ml vode i kuvati na tihoj vatri 90 minuta uz dodavanje ostatka vode.


Poslužite uz Posnu proju



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sarma sa šampinjonima

Potrebno je: