Пређи на главни садржај

Otvorena sarma


Potrebno je:
-1 glavica kiselog kupusa (1-1,5kg)
-1 glavica crnog luka
-2 šargarepe
-100 gr slanine
-2 kašike masti
-500 gr mlevene svinjetine
-100 gr pirinča
-1 kašika aleve paprike
-prstohvat bibera
-3 lista lovora
-300 gr suvih rebara (ne mora)
-750 ml vode

Iseckati sitno crni luk, šargarepu i slaninu i propržiti na mast ili ulje. Dodati mleveno meso i dinstati nekoliko minuta. Zatim smesu staviti u dublji lonac, dodati naseckan kiseli kupus, alevu papriku,  opran pirinač, biber i lovorov list. Na kraju dodati suva rebarca. Naliti sa 250 ml vode i kuvati na tihoj vatri 90 minuta uz dodavanje ostatka vode.


Poslužite uz Posnu proju



Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: