Ovo predjelo mi je nešto najbolje od predjela, najukusnije od svih slanih torti. Napraviti dan ranije da korice malo upiju fil i odmeknu.
Potrebno je:
-pakovanje slanih rozen korica,
- 500 g fete,
-300 g šunke (ili pileća prsa),
- 200 g krem sira,
- 100 g margarina za mazanje (ili putera),
- 2 kisele pavlake (360 gr),
- 3 kašike ajvara,
- 150 g majoneza,
- 50 g kikirkija (ne mora).
Feta sir izgnječiti i dodati krem sir, margarin, iseckanu šunku i pavlaku. Sve dobro sjediniti i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati ajvar. Preko svake kore prvo naneti deo sa ajvarom, pa preko drugi, beli deo fila. Filovati sve kore sem poslednje, tortu prekriti celofanom i ostaviti u frižider da prenoći. Zatim skinuti celofan i poslednju koru premazati majonezom (preko koga se rasporedi kikiriki tako da na svakoj kocki bude po kikiriki, ja kikiriki ne stavljam jer ga ne volim u ovoj kombinaciji, ko voli nek izvoli).
Potrebno je:
-pakovanje slanih rozen korica,
- 500 g fete,
-300 g šunke (ili pileća prsa),
- 200 g krem sira,
- 100 g margarina za mazanje (ili putera),
- 2 kisele pavlake (360 gr),
- 3 kašike ajvara,
- 150 g majoneza,
- 50 g kikirkija (ne mora).
Feta sir izgnječiti i dodati krem sir, margarin, iseckanu šunku i pavlaku. Sve dobro sjediniti i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati ajvar. Preko svake kore prvo naneti deo sa ajvarom, pa preko drugi, beli deo fila. Filovati sve kore sem poslednje, tortu prekriti celofanom i ostaviti u frižider da prenoći. Zatim skinuti celofan i poslednju koru premazati majonezom (preko koga se rasporedi kikiriki tako da na svakoj kocki bude po kikiriki, ja kikiriki ne stavljam jer ga ne volim u ovoj kombinaciji, ko voli nek izvoli).
Коментари
Постави коментар