Na slici je torta od duple mere!
jedne gotove kore za rozen-tortu
Vanilin fil:
1,5 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
narendana korica jednog limuna
Voćni fil:
250 gr jagoda
3 kašike šećera
3 dl vode
1 kesica pudinga od vanile
sok jednog limuna
Šlag za premazivanje:
2 dl slatke pavlake
1 dl kisele pavlake
Od 1,5 l mleka deo odvojite u posudicu sa 4 pudinga od vanile, a u ostatak mleka stavite 10 kašika šećera i stavite kuvati. Kada mleko zavri umešajte onaj deo mleka u kojem su pudinzi i kuvajte dok se puding ne zgusne(3-4 min.). Stavite hladiti. Nemojte čekati da se skroz ohladi nego u mlaku smesu umiksajte 250 gr margarina, 250 gr šećera u prahu i narendajte koricu jednog limuna. Prva fil je gotov.
Sada izrada voćnog fila. Očistite jagode i narežite ih na ploškice, dodajte 3 kašike šećera, sok jednog limuna i stavite na laganu vatru. Kada jagode počnu ispuštati sok i kada se sav šećer rastopi uzmite štapni mikser i izmiksajte ih tek toliko da nestanu oni malo veći komadi ,a da baš ne napravite pire od jagoda. U posebnoj posudici izmešajte 3 dl vode i jednu kesicu pudinga od vanile i tu smesu ulijte u jagode ,mešajte par minuta i sklonite sa vatre. I drugi fil je gotov.
Sada sledi mazanje kora. U jednom pakovanju je 10 kora. Mažite ih tako da na svaku treću koru namažete voćni fil...znači 3-6-9-mažite voćnom, sve ostale kore uključujući i zadnju premažite vanili-kremom.
Ostavite tortu da se dobro stegne do sutra. Za one koji vole visoke torte prerezati na pola i staviti polovine jednu na drugu ili praviti duplu meru, onda bude baš visoka ali i niska je ok.
Izmiksati 2 dl slatke pavlake u koju pred kraj miksanja dodati 1 dl kisele pavlake. Tortu ukrasite tim šlagom.
Na obe slike su torte od duple mere!
Коментари
Постави коментар