Potrebno je:
300gr. mlevenog keksa
100gr. margarina
3 kašike euro krema
sok od narandže negaziran po potrebi
Još treba:
čokolada za glaziranje
papir za pečenje
drveni štapići
šarene mrvice ili fondan za ukrašavanje
Na papiru za pečenje iscrtati krugove veličine 1 dinara. Iscrtani deo okrenite prema dole, tako da sa gornje strane bude čist papir. Krugovi će se i dalje videti, a čokolada neće doći u dodir sa grafitom od olovke. Čokoladu istopiti na pari i sipati u fišek koji ste napravili od papira za pečenje, zatim iseći vrh ili koristiti špric. Čokoladom prvo ići po konturama kruga, zatim popunite sredinu u debljem sloju. Papir protresite da se čokolada izjednači. Tako uradite za svaki čokoladni krug. Ostavite da se čokolada steže dok pripremate kuglice.
Pomešati mleveni keks, omekšali margarin, krem, dodavati postepeno sok od pomorandze dok se masa ne sjedini da se mogu oblikovati kuglice. Zatim ih ostaviti da se stegnu, a onda umakati štapić u čokoladu otopljenu na pari i zabodite u kuglicu. Ostaviti da se stegne, a nakon toga možete glazirati i ukrašavati po želji.
Ukoliko ne želite da pravite uši koristite čokolane bombonice tipa "no problem" umačite ih do pola u otopljenu čokoladu i zabodite ih u kuglice. Ostaviti u frižider da se stegnu. .
Ako želite da imate i Mini Maus dodajte joj mašnice od fondana koje ćete zalepili otopljenom čokoladom.
Коментари
Постави коментар