Potrebno je:
1 kg jabuka
700 ml vode
70 gr šećera
2 pudinga od vanile
1 kesica cimeta
300 gr posnog mlevenog keksa
150 ml bistri sok od jabuke
2 šlaga posna
Jabuke 1 kg oljuštiti i narendati. staviti u 700 ml hladne vode sa 70 gr šećera. Kuvati 3-4 minuta. 2 pudinga od vanile razmutiti u malo vode. Jabuke skloniti sa vatre pa mešajući dodati puding. Dodati 1/2 cimeta. Vratiti na vatru još 5 minuta dok se ne zgusne. Posan mleveni keks 300 gr izmešati sa 150 ml bistrog soka od jabuka i podeliti. Od prve polovine napraviti koru. Sipati 1/2 fila sa jabukama pa drugu polovinu keksa pa jabuke. Ostaviti u frižideru da se stegne. Ukrasiti sa 2 šlaga, malo mlevenog keksa i ostatkom cimeta.
1 kg jabuka
700 ml vode
70 gr šećera
2 pudinga od vanile
1 kesica cimeta
300 gr posnog mlevenog keksa
150 ml bistri sok od jabuke
2 šlaga posna
Jabuke 1 kg oljuštiti i narendati. staviti u 700 ml hladne vode sa 70 gr šećera. Kuvati 3-4 minuta. 2 pudinga od vanile razmutiti u malo vode. Jabuke skloniti sa vatre pa mešajući dodati puding. Dodati 1/2 cimeta. Vratiti na vatru još 5 minuta dok se ne zgusne. Posan mleveni keks 300 gr izmešati sa 150 ml bistrog soka od jabuka i podeliti. Od prve polovine napraviti koru. Sipati 1/2 fila sa jabukama pa drugu polovinu keksa pa jabuke. Ostaviti u frižideru da se stegne. Ukrasiti sa 2 šlaga, malo mlevenog keksa i ostatkom cimeta.
Коментари
Постави коментар