Musaka koja je tako dobrog ukusa da i oni koji ne vole šampinjone su oduševljeni.
Potrebno je:
800 g šampinjona
1 praziluk
3 poveća krompira
ulja
3 čena belog luka
3 kašike brašna
250 ml vode
so, biber
Na malo ulja propržiti sitno iseckan praziluk, dodati oprane i na listove iseckane šampinjone. Posoliti (ja sam stavila 2 kašičice soli) i dinstati šampinjone dok sva voda ne ispari.
Dodati sitno iseckan beli luk i začine po ukusu, kao i jednu kašiku brašna.
Očistiti krompir i dva krompira iseći na tanke kolutove, dok treći krompir izrendati na krupnije rende. U nauljenom pekaču (veličene 32 sa 20 cm) složiti ploške jednog krompira.
Dodati pola količine izdinstanih pečuraka, a preko njih ponovo složiti red krompira i na njega preostali fil od šampinjona. Zatim rasporediti narendan krompir, pa preliti preko pomešane 2 kašike ulja, 250 ml vode i preostale 2 kašike brašna.
Pecite je 35 do 40 minuta na 220 stepeni u zagrejanoj rerni (ja prekrijem musaku sa alu folijom).
Potrebno je:
800 g šampinjona
1 praziluk
3 poveća krompira
ulja
3 čena belog luka
3 kašike brašna
250 ml vode
so, biber
Na malo ulja propržiti sitno iseckan praziluk, dodati oprane i na listove iseckane šampinjone. Posoliti (ja sam stavila 2 kašičice soli) i dinstati šampinjone dok sva voda ne ispari.
Dodati sitno iseckan beli luk i začine po ukusu, kao i jednu kašiku brašna.
Očistiti krompir i dva krompira iseći na tanke kolutove, dok treći krompir izrendati na krupnije rende. U nauljenom pekaču (veličene 32 sa 20 cm) složiti ploške jednog krompira.
Dodati pola količine izdinstanih pečuraka, a preko njih ponovo složiti red krompira i na njega preostali fil od šampinjona. Zatim rasporediti narendan krompir, pa preliti preko pomešane 2 kašike ulja, 250 ml vode i preostale 2 kašike brašna.
Pecite je 35 do 40 minuta na 220 stepeni u zagrejanoj rerni (ja prekrijem musaku sa alu folijom).
Коментари
Постави коментар