Potrebno je:
500 g praziluka
400 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
170 g pirinča
začinska paprika
suvi začin
biber
100 ml ulja
kiseli kupus
Praziluk očistite i iseckajte. Na ulju propržite iseckan crni i beli luk zajedno sa prazilukom. U drugom sudu propržite šampinjone iseckane na listiće zajedno sa pirinčem. Kada se u oba suda proprže namirnice, sjedinite u jedan. Još malo propržite pa dodajte začinsku papriku, biber i suvi začin.
Izdvojte listove kiselog kupusa i isecite ima tvrdi deo. Stavite po kašiku fila i zavijte stranu.
Sarme složite u pekač. Preko sarmi stavite kašiku začinske paprike (može i tucana), ulje (oko 50 ml) i naliti vodom da sarma ogrezne u njoj. Pokrijte sa par listova kupusa i stavite u rernu da se peče oko 2 i po do 3 sata na 170-180 °C.
Коментари
Постави коментар