po receptu pukovnika Zoltana
Za testo:
500g brašna
6.5 dl mleka
5 jaja
1 kesica vanilin šećera
½ kašičice soli
Za prženje:
Ulje
Mast
Način pripreme:
Sve sastojke za testo sipati u posudu za mešanje i napraviti žitko testo. Prvo sipati mleko, jaja, šećer, so i polako uz mešanje sipati brašno dok se ne dobije testo gušće nego za palačinke.
Zagrejati ulje i mast i umočiti modlu u masnoći. Umočiti zagrejanu modlu u testo do pola, a zatim u vrelo ulje i pržiti dok ne porumeni. Tučkom za meso otresti krofnu sa modle i ponavlajti proces dok se ne potroši svo testo.
Po potrebi dodavati još ulja i masti.
Servirati posuto prah šećerom.
Za testo:
500g brašna
6.5 dl mleka
5 jaja
1 kesica vanilin šećera
½ kašičice soli
Za prženje:
Ulje
Mast
Način pripreme:
Sve sastojke za testo sipati u posudu za mešanje i napraviti žitko testo. Prvo sipati mleko, jaja, šećer, so i polako uz mešanje sipati brašno dok se ne dobije testo gušće nego za palačinke.
Zagrejati ulje i mast i umočiti modlu u masnoći. Umočiti zagrejanu modlu u testo do pola, a zatim u vrelo ulje i pržiti dok ne porumeni. Tučkom za meso otresti krofnu sa modle i ponavlajti proces dok se ne potroši svo testo.
Po potrebi dodavati još ulja i masti.
Servirati posuto prah šećerom.
Коментари
Постави коментар