Пређи на главни садржај

Čipkane krofne

 po receptu pukovnika Zoltana
Za testo:
500g brašna
6.5 dl mleka
5 jaja
1 kesica vanilin šećera
½ kašičice soli
Za prženje:
Ulje 
Mast
Način pripreme:
Sve sastojke za testo sipati u posudu za mešanje i napraviti žitko testo. Prvo sipati mleko, jaja, šećer, so i polako uz mešanje sipati brašno dok se ne dobije testo gušće nego za palačinke.
Zagrejati ulje i mast i umočiti modlu u masnoći. Umočiti zagrejanu modlu u testo do pola, a zatim u vrelo ulje i pržiti dok ne porumeni. Tučkom za meso otresti krofnu sa modle i ponavlajti proces dok se ne potroši svo testo. 
Po potrebi dodavati još ulja i masti.
Servirati posuto prah šećerom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: