kore-500g
200g prezli
150 g griza
100g šećera
višnje oko pola kg ja ih imam u tegli...
za preliv
300ml vode
200g šećera
vanil šećer
Prvo napravite preliv od 300ml vode i 200g šećera i vanile.Kao za baklave.
skuvati griz sa vodom i šećerom da bude ređi.
na prvu koru rasporediti malo prezli staviti drugu koru namazati grizom pa po tome rasporediti višnje uviti u rolat pa u pleh (lakše je na pek papiru) ali može i bez. Ponoviti postupak dok ne potrošite sastojke. Možete zaseći svaku urolovanu pitu.Ispeći. Preliti sa prelivom.
Može se naravno praviti i sa dodatkom ulja tada propžim prezle...
200g prezli
150 g griza
100g šećera
višnje oko pola kg ja ih imam u tegli...
za preliv
300ml vode
200g šećera
vanil šećer
Prvo napravite preliv od 300ml vode i 200g šećera i vanile.Kao za baklave.
skuvati griz sa vodom i šećerom da bude ređi.
na prvu koru rasporediti malo prezli staviti drugu koru namazati grizom pa po tome rasporediti višnje uviti u rolat pa u pleh (lakše je na pek papiru) ali može i bez. Ponoviti postupak dok ne potrošite sastojke. Možete zaseći svaku urolovanu pitu.Ispeći. Preliti sa prelivom.
Može se naravno praviti i sa dodatkom ulja tada propžim prezle...
Коментари
Постави коментар