U tiganj na ulju pržite 1 iseckan crni luk, 1 šargarepu i 1 suvu papriku ( ili svežu, zavisi od sezone ) dok ne omekšaju.
Belo pileće meso iseckajte na kockice i dodajte u tiganj. Pržite dok meso ne pobeli.
Dodajte pirinač i njega propržite.
Kad je gotovo dodajete soli, bibera, seckani peršun ( sveži ili suv ), kurkumu i 1 jaje. Lepo pomešajte smesu.
Paprike iz zamrzivača ( ili sveže ) ostavite malo da se opuste i punite ih smesom. Zatvorite ih tankim kolutićem od krompira ( ili paradajzom kad im je sezona ). Između paprika stavite kriške krompira. Pomešajte sos od paradajza ( 100 ml ) i vrelu vodu ( 100 ml ) i prelijte preko paprika. Pokrijte folijom i pecite oko 30 minuta u zagrejanu rernu.
Kad prođe pola sata otkrijte paprike i pecite jos 20 minuta. Posle toga okrenite paprike na drugu stranu i pecite još desetak minuta da se lepo zapeku i sa druge strane. Ipak vreme pečenja zavisi od jačine vaše rerne.
300 gr belog mesa ( 100 gr po osobi ), a pirinac 3 kasike ( 1 kasika po osobi ).
Коментари
Постави коментар