Oljuštite 2 tikvice, isecite na kolutove debljine od 5 mm. Posolite i ostavite u cedaljku da puste vodu.
U tiganj na ulju pržite seckani crni luk, papriku i šargarepu dok ne omekšaju.
Dodajete belo pileće meso isečeno na manje kockice i pržite dok ne pobeli i ispari tečnost koju je meso pustilo.
Dodajte soli po ukusu, sušeno povrće, biber i krupno tucanu suvu papriku.
Tepsiju u koju ćete peći premažite margarinom. Kolute tikvica uvaljajte u mešavinu od prezli i kukuruznog brašna u koju dodajete i malo soli. Polovinu tikvica poređajte na dno tepsije.
Preko tikvica stavite ,meso i poravnajte.
Odozgo poređajte ostatak tikvica, stavite komadiće margarina i pecite u rerni koju ste zagrejali na 220 stepeni.
Kad je skoro gotovo odozgo sipajte 2 jaja koja ste umutili sa malo mleka i soli u prstima i vratite u rernu da se lepo ispeče.
Коментари
Постави коментар