Potrebno je:
bataci, karabataci, belo pileće meso (što god imate ili volite)
spanać (oko pola kg)
1 kisela pavlaka
2 jaja
oko 100 g kačkavalja ili feta sira
2-3 čena belog luka
so, biber, suvi začin (po ukusu)
malo ulja
Piletinu začinite suvim začinom i biberom i kratko propržite na malo ulja. Očišćen i opran spanać na kratko prelijte vrelom posoljenom vodom. Na dnu vatrostalne posude stavite polovinu spanaća, pa preko spanaća poređajte piletinu. Pokrijte piletinu ostatkom spanaća i pospite seckanim belim lukom. Posebno umutite jaja sa pavlakom i prelijte preko spanaća (ako nemate kiselu pavlaku možete u jogurt staviti malo brašna koliko da se zgusne kao pavlaka). Odozgo narendajte kačkavalj ili feta sir. Poklopite posudu originalni poklopcem od te posude ili alu folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 30 minuta, potom još desetak minuta otklopljeno, da se zapeče.
Коментари
Постави коментар