Najukusnija čorbica sa boranijom.
Potrebno je:
800 gr mesa (svinjsko ili juneće) isečeno na kocke
500 gr boranije – sveže, iz konzerve ili tegle svejedno, takodje možete koristiti i žutu putericu i zelenu boraniju, i onu šarenu, sve je stvar vašeg ukusa
2 šargarepe
1-2 glavice crnog luka
2 oguljena pa iseckana paradajza ili 200 ml Paradajz soka
3-4 čena belog luka
1 kašika brašna
1 kašika mlevene slatke crvene paprike
1 kašičica soli
1/3 kašičice bibera
U posebnoj posudi u vreloj vodi kratko obarite boraniju. Ukoliko koristite onu konzervisanu onda je samo isperite pod mlazom hladne vode i ocedite.
Sitno iseckajte crni luk i šargarepu pa ih kratko propržite na malo ulja ili masti. Dodajte pripremljeno meso kratko propržite, pa nalijte sa vodom da je bude za prst iznad mesa i kuvajte 20-tak minuta. Nakon toga dodajte u šerpu i pripremljenu boraniju, paradajz, promešajte i kuvajte dok i meso i boranija ne budu potpuno kuvani, a to je još oko pola sata. Mešati povremeno.
Pred kraj kuvanja dodajte sitno iseckan beli luk i kašiku brašna i mlevene paprike umućkanu sa malo hladne vode, pa posolite i pobiberite i sačekajte da provri.
Коментари
Постави коментар