Ove krofne ne upijaju masnoću, pa i nije potrebno da se stavljaju na salvetu za upijanje viška masti. Možete ih praviti i u obliku jastučića (empanada) i puniti ih raznim nadevom (suvi vrat, kačkavalj...).
Potrebno je:
1 jaje
oko 150-200 gr sitnog sira
1/2 čaše jogurta
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
brašna po potrebi
ulje za prženje ili mast
Stavite u posudu jaje, sir, jogurt, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i zamesite rukama, dodavajući brašna dok ne dobijete testo srednje mekoće. Dobro ga rukama umesite pa oklagijom rastanjite u koru debljine najviše 5 mm.
Čašom vadite krugove i pržite na vrelom ulju, kao i svake druge krofne, oko minut sa jedne i minut sa druge strane.
Potrebno je:
1 jaje
oko 150-200 gr sitnog sira
1/2 čaše jogurta
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
brašna po potrebi
ulje za prženje ili mast
Stavite u posudu jaje, sir, jogurt, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i zamesite rukama, dodavajući brašna dok ne dobijete testo srednje mekoće. Dobro ga rukama umesite pa oklagijom rastanjite u koru debljine najviše 5 mm.
Čašom vadite krugove i pržite na vrelom ulju, kao i svake druge krofne, oko minut sa jedne i minut sa druge strane.
Коментари
Постави коментар