Brze kiflice - nema čekanja da testo odmara. Ulogu kvasca preuzima pivo koje garantovano diže testo, dok mu slanina i sir daju poseban šmek.
Potrebno je:
3 deblje trake slanine
2 jaja
3 kašike meda
330 ml piva
1,5 kašičica praška za pecivo
pola kašičice soli
brašno po potrebi
100 gr sira po želji
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namastite posudu za pečenje.
Slaninu isecite na tanje trakice i propržite na tiganju 3-4 minuta pa ocedite masnoću.
Viljuškom umutite jedno jaje i med, dodajte pivo, prašak za pecivo, so i uz dodavanje brašna umesite testo da se ne lepi za ruke. U testo zatim dodajte slaninu i sir.
Razvaljajte testo i oblikute kiflice koje zasecite lagano nožem po sredini i pramažite umućenim jajetom. Pospite semenkama po želji.
Kiflice složite na namašćen pleh i pecite u zagrejanoj rerni da dobiju zlatno žutu boju (meni su se ispekle za 15 minuta).
Коментари
Постави коментар