Potrebno je:
750 g svinjske plećke bez kosti
100 g dimljene slanine
5-6 krastavčića
1 glavica belog luka
1/2 dl ulja
biber
lorber
malo senfa
1 čaša belog vina
Odvojite meso od kosti i malo ga rastanjite (ja sam koristila šnicle). Posolite, pobiberite, premažite uljem i senfom pa natrljajte čenovima belog luka. Slaninu isecite na tanke režnjeve, a krastavčiće na kolutove pa poređajte preko mesa, urolajte ga i zavežite (ja sam učvrstila sa čačkalicama). Stavite u posudu za pečenje, prelijte meso ostatkom ulja i čašom belog vina. dodajte lorber, zatvorite folijom i pecite oko 45 minuta.
Izvadite sud iz rerne, meso okrenite, ponovo zatvorite folijom i vratiti u rernu. Desetak minuta pre završetka pečenja skinite foliju i meso zapecite da dobije finu koricu. Isecite na tanke režnjeve i poslužite.
Коментари
Постави коментар