Пређи на главни садржај

Kukuruzni hleb

- 125g kukuruznog brašna
- 125g belog brašna
- 1 kesica suvog kvasca, može i sveži
- prstohvat praška za pecivo
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 100ml mleka
- malo maslinovog ulja
Pomešati dve vrste brašna, so, šećer, kvasac i prašak za pecivo. Mleko zagrejati.
Zagrejano mleko dodati u mešavinu od brašna. Zamesiti glatko testo rukama i ostaviti da se pokriveno diže oko pola sata do sat vremena. Kada je odstajalo, testo premesiti, uvaljati u brašno i oblikovati.
Namastiti ruke maslinovim uljem i sa svih strana umastiti hleb.
Hleb preneti u namašćeni i pobrašnjeni kalup i staviti da se diže oko 20 min na najnižoj temperaturi u rerni, a zatim pojačati temperaturu na 180 i peći 20-25 minuta.
Izvaditi hleb iz kalupa na suvu kuhinjsku krpu, zamotati i ostaviti da se tako ohladi.
Seći ga tek kad bude potpuno ohlađen.
Ova količina hleba je za 3-4 obroka.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: