Potrebno je:
-400 gr brašna
-džema po potrebi
-250gr svinjske masti ili maslaca
-1 jaje
-malo soli
-100ml vode+ 1 kasika vode
Priprema:
U činiju staviti brašno, dodati jaje, vodu i so i zamesiti testo, ukoliko se lepi dodati još malo brašna ili u suprotnom dodati kasiku vode, umesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti ga da odmara 20 min. pa ga razviti što tanje i premazati mascu ili maslacem pa preklopiti jednom pa opet namazati pa preklopiti i ponovo namazati i preklopiti.
Uviti u foliju i odmoriti u frižideru 30 min. ili u zamrzivacu 15min. Posle ga ponovo na isti način razviti i mazati i preklapati i odmarati.
Postupak ponoviti još jednom ( postupak ponavljati ukupno 3x) a zatim razviti testo tanko i seći trouglove, filovati džemom i uvijati u kiflice. Redjati u pleh i peći na 200 stepeni C oko 20 min. Posuti prah šećerom. Kroasani su lisnati i tope se u ustima, mene ukusom podseċaju na salčiće
-400 gr brašna
-džema po potrebi
-250gr svinjske masti ili maslaca
-1 jaje
-malo soli
-100ml vode+ 1 kasika vode
Priprema:
U činiju staviti brašno, dodati jaje, vodu i so i zamesiti testo, ukoliko se lepi dodati još malo brašna ili u suprotnom dodati kasiku vode, umesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti ga da odmara 20 min. pa ga razviti što tanje i premazati mascu ili maslacem pa preklopiti jednom pa opet namazati pa preklopiti i ponovo namazati i preklopiti.
Uviti u foliju i odmoriti u frižideru 30 min. ili u zamrzivacu 15min. Posle ga ponovo na isti način razviti i mazati i preklapati i odmarati.
Postupak ponoviti još jednom ( postupak ponavljati ukupno 3x) a zatim razviti testo tanko i seći trouglove, filovati džemom i uvijati u kiflice. Redjati u pleh i peći na 200 stepeni C oko 20 min. Posuti prah šećerom. Kroasani su lisnati i tope se u ustima, mene ukusom podseċaju na salčiće
Коментари
Постави коментар