Brza, mekana, mirisna pogača.
Potrebno je:
20 g kvasca
1 jogurtska čaša mlake vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 kašike ulja
oko 300-310 g brašna
Od navedenih sastojaka umesite testo, kvasac ne treba ostavljati da se aktivira, odmah se sve zajedno umesi.
Odmah ga prebacite na radnu površinu, oblikujte loptu rukama i onda je spljoštite praveći pogaču, dlanovima pritiskajte nežno dok ne dobijete željenu debljinu. Trebalo bi da bude tanka, ali ne previše, u toku pečenja će još da naraste.
Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite do oboda tepsije.
Izbockajte je viljuškom, napravite neku šaru po želji (možete i da nožem ostružete krajeve pogače, onda bude kao one bakine pogače pod sačem što su se pekle).
Uključite rernu na 250 °C. Kad se zagreje, stavite pogaču i
čim se malo zapeče smanjite temperaturu na 180 °C i dopecite je do kraja. Ukupno vreme pečenja je 15 najviše 20 minuta.
Poprskajte je malo vodom kad je izvadite iz tepsije, umotajte u neku krpu i ostavite da se malo prohladi pre upotrebe.
Коментари
Постави коментар