1 čaša vode,
2,5 supene kašike gustina
½ čaše ulja
1 kk sirćeta
1 kk šećera
1 kk senfa
sok od 1 limuna
1 kk soli
½ šolje ledene vode
U malo hladne vode dobro rastvoriti gustin. Preostalu količinu vode zagrejati ,dosuti rastvoreni gustin I neprestalno međati dok se ne zgusne. Masa treba da je vrlo gusta. Ohladjenu masu sipati u činiju I stalno mešajući, postepeno dodavati ledenu vodu, šećer, sirće, so I senf. Na kraju dodati sok od limuna I ulje takodje postepeno dok se ne dobije glatka smesa.
Ledena voda omogućuje da se majonez što pre stegne.
2,5 supene kašike gustina
½ čaše ulja
1 kk sirćeta
1 kk šećera
1 kk senfa
sok od 1 limuna
1 kk soli
½ šolje ledene vode
U malo hladne vode dobro rastvoriti gustin. Preostalu količinu vode zagrejati ,dosuti rastvoreni gustin I neprestalno međati dok se ne zgusne. Masa treba da je vrlo gusta. Ohladjenu masu sipati u činiju I stalno mešajući, postepeno dodavati ledenu vodu, šećer, sirće, so I senf. Na kraju dodati sok od limuna I ulje takodje postepeno dok se ne dobije glatka smesa.
Ledena voda omogućuje da se majonez što pre stegne.
Коментари
Постави коментар