Potrebno je:
4kg očiscenih šljiva
3kg šećera
100gr fine gorke čokolade
4 kašike ruma
Očišćene šljive nacepajte na polutke i stavite u široku i duboku šerpu, pa pospite šećerom. Pecite oko 3-4 časa na umerenoj temperaturi ( oko 170C ).
Potom dodajte finu čokoladu u prahu. Ako nemate, stavite rastopljenu gorku čokoladu sa 70% kakaa. Uspite rum i sve blago promešajte, pa pecite dok ne počne da se zgušnjava, ali vodite računa da se ne zgusne sasvim.
U vruće tegle uspite vruć pekmez i ostavite u toploj rernio da se uhvati korica.
Sutradan povežite tegle.
4kg očiscenih šljiva
3kg šećera
100gr fine gorke čokolade
4 kašike ruma
Očišćene šljive nacepajte na polutke i stavite u široku i duboku šerpu, pa pospite šećerom. Pecite oko 3-4 časa na umerenoj temperaturi ( oko 170C ).
Potom dodajte finu čokoladu u prahu. Ako nemate, stavite rastopljenu gorku čokoladu sa 70% kakaa. Uspite rum i sve blago promešajte, pa pecite dok ne počne da se zgušnjava, ali vodite računa da se ne zgusne sasvim.
U vruće tegle uspite vruć pekmez i ostavite u toploj rernio da se uhvati korica.
Sutradan povežite tegle.
Коментари
Постави коментар