300g brašna+100g za posipanje
100g šećera
100g putera + 20g za podmazivanje
2 jajeta
Vanil šećer
Kora limuna
Malo soli
400g džema
Važno je da sve namirnice budu sobne temperature i da puter bude skroz mek. Umesiti testo od svih sastojaka i napraviti loptu koju treba uviti u providnu foliju i ostaviti 30 min u frižideru. Testo nema potrebe dugo mesiti,samo da se sjedine sastojci. Ukoliko se mrvi dodati malo vode. Razviti testo prečnika 30 cm i prebaciti ga u kalup za pečenje. Izbušiti dno viljuškom. Sipati preko njega džem i preko toga napraviti trake od preostalog testa.
Peći 30 min na 170C.
100g šećera
100g putera + 20g za podmazivanje
2 jajeta
Vanil šećer
Kora limuna
Malo soli
400g džema
Važno je da sve namirnice budu sobne temperature i da puter bude skroz mek. Umesiti testo od svih sastojaka i napraviti loptu koju treba uviti u providnu foliju i ostaviti 30 min u frižideru. Testo nema potrebe dugo mesiti,samo da se sjedine sastojci. Ukoliko se mrvi dodati malo vode. Razviti testo prečnika 30 cm i prebaciti ga u kalup za pečenje. Izbušiti dno viljuškom. Sipati preko njega džem i preko toga napraviti trake od preostalog testa.
Peći 30 min na 170C.
Коментари
Постави коментар