Potrebo je:
- 1 kg graška
-pileće meso (mogu i bubci)
-1 l vode
-2 glavice crnog luka
-2 šargarepe
-4 čena belog luka
-2 kašičica soli
-brašno po potrebi
-malo ulja
-1 kašičica aleve paprike
Očišćen i obran grašak naliti sa vodom, dodati iseckani crni i beli luk, šargarepu seckanu na kolutiće i sve kuvati dok grašak ne bude mekan (oko 1 h). Posoliti, pa razmutiti brašno u malo ulja (ko posti na vodi onda umesto ulja ide voda) i dodati alevu papriku, zatim sipati u grašak uz mešanje. Nije potrebno da se greje ulje (voda). Kuvati još 15 minuta i na kraju staviti peršun.
- 1 kg graška
-pileće meso (mogu i bubci)
-1 l vode
-2 glavice crnog luka
-2 šargarepe
-4 čena belog luka
-2 kašičica soli
-brašno po potrebi
-malo ulja
-1 kašičica aleve paprike
Očišćen i obran grašak naliti sa vodom, dodati iseckani crni i beli luk, šargarepu seckanu na kolutiće i sve kuvati dok grašak ne bude mekan (oko 1 h). Posoliti, pa razmutiti brašno u malo ulja (ko posti na vodi onda umesto ulja ide voda) i dodati alevu papriku, zatim sipati u grašak uz mešanje. Nije potrebno da se greje ulje (voda). Kuvati još 15 minuta i na kraju staviti peršun.
Коментари
Постави коментар