Potrebno je:
-tikvica srednje veličine
-so
-brašno
-jaja
-ulje
-kisela pavlaka
Tikvice oljuštiti, iseći, posoliti i ostaviti da puste vodu, ocediti i pohovati (uvaljati u brašno, pa u jaja i pržiti da dobiju zlatno žutu boju). Pržene vaditi na papirni ubrus ili salvetu da se ocede od masnoće i ostaviti da se ohlade. U posudu veličine 26x17 cm poređati pohove tikvice, pa premazati kiselom pavlakom, ponovo poređati tikvice i premazati, ukupno da ima četiri reda tikvica, zadnji sloj je kisela pavlaka.
-tikvica srednje veličine
-so
-brašno
-jaja
-ulje
-kisela pavlaka
Tikvice oljuštiti, iseći, posoliti i ostaviti da puste vodu, ocediti i pohovati (uvaljati u brašno, pa u jaja i pržiti da dobiju zlatno žutu boju). Pržene vaditi na papirni ubrus ili salvetu da se ocede od masnoće i ostaviti da se ohlade. U posudu veličine 26x17 cm poređati pohove tikvice, pa premazati kiselom pavlakom, ponovo poređati tikvice i premazati, ukupno da ima četiri reda tikvica, zadnji sloj je kisela pavlaka.
Коментари
Постави коментар