Najbolji čokoladni mafini koji sam do sad isprobala!
-150 gr brašna
-1/2 kesice praška za pecivo (5g)
-25 gr kakaa
-1 prstohvat soli
-100 gr šećera
-1 jaja
-60 gr ulja
-150 ml mleka
-100 gr crne čokolade (vaše omiljene) krupno seckane
Viljuškom lagano umutite jaja sa šećerom. Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so, pa u njih dodajte umućena jaja, ulje i mleko. Viljuškom lagano sve promešajte da ujednačite masu. Dodajte jednu trećinu seckane čokolade (koso sečene), Napunite kalupe za mafini ili papirne korpice skoro do vrha (da ostane par milimetra do vrha). Pospite po površini svakog mafina ostatak krupnih komada čokolade. Ovo je količina za 8 mafina. Pošto su meni kalupi za 6 mafina ostatak sam ispekla u papir za pečenje isečen kao kvadrat veličine 19x19sm, pa formirajući faltice oblikujte krug u koji sipate masu. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Коментари
Постави коментар