Potrebno je:
-oko 12 paprika svežih
-500 gr mlevenog mesa
-2 crna luka
-2 šargarepe
-ulje za dinstanje
-1 kašičica soli
-pola kašičice bibera
-1 kašičica aleve paprike
-1 jaje (ne mora)
-100 gr pirinča
-1 kašičica peršuna
-2 čena belog luka
-nekoliko paradajza ili krompira
-2 kašike brašna
-2 dl paradajz soka
Luk i šargarepu iseckati što sitnije i izdinstati na ulju, pa dodati meso, so, biber i sve zajedno još prodinstati. Na kraju dodati, umućeno jaje (ne mora ako nemate ukusno je i sa i bez jaja), alevu papriku i opran i prokuvan pirinač u slanoj vodi (u koji stavite beli luk i peršun). Paprike puniti pripremljenom smesom i zatvarati ih paradajzom ili krompirom. Brašno posuti po paprikama, pa naliti paradaz sokom i malo vode sipati da nivo bude niži od nivoa paprika. Prekriti poklopcem od pekača ili aluminijumskom folijom. Peći na 200 stepeni 45 minuta, pa skinuti poklopac na 15 minuta da paprike porumene.
Коментари
Постави коментар