-1 glavica crnog luka
-2 šargarepe
-ulje ili mast
-1 kg-1,5 kg piletine
-1 l vode
-1 paškanat (ne mora)
-250 gr pirinča
-2 češnja belog luka
-2 kašičice soli
-malo bibera
-malo peršuna
Propržiti crni luka i šargarepu, zatim dodati piletinu u komadu (po želji) na 15-ak minuta. Zatim naliti vodu da se piletina skuva i staviti paškanat. Možete, a i ne morate da prvo propržite crni luk i šargarepu, podjednako je ukusno ako odmah stavite sve da se kuva (iseckan crni luk, šargarepu i meso). Kuvanu piletinu izvaditi da se prohladi. U dobijenu supu staviti pirinač, iskickanu piletinu, iseckan beli luka i posoliti i pobiberiti (ukoliko vam piletina nije žuta dodajte kokošju kocku za supu). Kuvati dok pirinač ni upije svu tečnost, skloniti sa vatre pa dodati peršun.
Коментари
Постави коментар