Translate

25. фебруар 2017.

SLANE PERECE tako jednostavno se prave, a bolje su nego kupovne


Potrebno je:
Za testo:
150 ml vode
1/2 svežeg kvasca
1 kašika šećera
malo soli
2 kasike ulja
oko 300 gr brašna
Za slani preliv:
1 kašika soli
2 kašike brašna
malo vode

Zamesiti testo i podeliti ga na 6 loptica, ostaviti da se dupliraju.
Svaku razvući u štapić, bolje se razvlače ako je radna površina namazana sa par kapi ulja, ne previše da testo ne omekša previše. Staviti na pleh obložen pek papirom da odstoji dok se ne dupliraju (taman dok se rerna zagreje). Peći na 220 °C oko 10 minuta, pa ih išarati sa mešavinom od 1 kašike soli, 2 kašike brašna i malo vode (da bude gušće nego za palačinke). Vratiti na par minuta u rernu (2-3 minuta), pa premazati sa malo ulja.

1 коментар:

  1. Milice slanci su ti izvrsni,moji se odusevili mislim da cu ih stalno spremati.Hvala na ovom divnom receptu :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salata od tikvica

Baš ukusna, podseća na  Salatu od pečene paprike . Potrebno je: