Translate

19. јануар 2017.

Pogača cvet


Potrebno je:

-40 gr svežeg kvasca
-1 kašika šećera
-300 ml mleka
-50 ml ulja
-1 kašika soli
-1 kg brašna
-125 gr margarina
-1 jaje
-200 ml vode

U toplo mleko staviti izmrvljen kvasac sa kašikom šećera, promešati pa ostaviti da nakisne.
U posudu staviti oko 700gr brašna i nakisao kvasac, pa promešati.
Dodati ulje, so i vodu pa opet promešati da se sjedini.
Postepeno dodavati brašno da se umesi testo.
Testo treba da bude mekano, ali da se ne lepi za ruke.
Ostaviti umešeno testo da odstoji 30 minuta, pokriti ga krpom, da se ne bi sušilo.
Kada testo odstoji i nakisne istresti ga na radnu površinu koju smo pobrašnavili.
Ivice testa preklopiti u sredinu, malo prstima razvući testo, pa tek onda oklagijom razvlačiti.
Ravnomerno razvući testo na debljinu prsta.
Kada izvadite krugove otopite margarin i namažite otopljenim margarinom dublju šerpu prečnika 25cm.
Uz ivicu šerpe stavite prvi krug i premažite ga otopljenim margarinom, uzmite sledeći krug i stavite na 2/3 prethodnog kruga i takodje namažite margarinom. Tako uradite ceo krug. Kada uradite ceo krug uz ivicu šerpe popunite unutrašnji deo.
Premažite sa još malo margarina i razmućenim jajetom, pa ostavite da kisne 20 minuta.
Dok vam kisne pogača uključite rernu da se greje na 200 stepeni.
Stavite pogaču da se peče 30 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: