Пређи на главни садржај

Francuska musaka od mlevenog mesa sa krompir pireom


Potrebno je:
-pakovanje MInut krompir pirea
-300 gr mlevenog mesa
-125 gr putera
-2 glavice crnog luka
-so
-biber
-seckani peršun po ukusu

Uključite rernu na 200 stepeni. Luk iseckati i izdintati na ulju. Dodati meso, začiniti i dinstati još 15 minuta. Skuvati krompir pire prema uputstvu. Puterom podmazati posudu, na dno sipati polovinu krompir pirea, prekriti ga dinstanim mlevenim mesom, pa odozgo staviti drugu polovinu pirea. Jelo prekriti sa nekoliko koluta putera i zapeći u rerni 20 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: