Translate

04. октобар 2016.

Slatki kupus sa svinjskim mesom


Potrebno je:

-500 gr svinjetine
-veća glavica kupusa
-3, 4 čena belog luka
-1 veća šargarepa
-1 crvena paprika
-200 ml soka od paradajza
-1 kašika brašna
-malo ulja ili masti
-malo aleve paprike
-so po ukusu

Podmažite šerpu u kojoj će se kuvati kupus. Na dno staviti komade svinjetine. Preko staviti veće komade kupusa, iseckan beli luk, šargarepu, papriku. Sipati paradajz sok. Odmah napravite zapršku, na malo ulja propržiti brašno i alevu papriku. Naliti vodom da kupus samo malo viri iz vode.Stavite poklopac i kuvajte 2h na tihoj vatri. Na kraju posolite po ukusu, lagano promešajte i prokrčkajte još 2-3 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gusenica pecivo

Ovo pecivo je jako interesantno, naročito deci. Potrebno je: