Potrebno je:
-1 kg dinje (mekše)
-500 gr šećera
-sok od 1 narandže
-sok od 1 limuna
Dinju oguliti i iseckati (meso dinje), ne mora mnogo sitno jer se sve raspadne tokom kuvanja. U veću posudu slagati red dinje, red šećera. Ostaviti preko noći na hladnom mestu. Drugi dan u masu iscediti sok od narandže i limuna i kuvati na jakoj vatri oko 20 minuta uz stalno mešanje, pri kraju smanjiti temperaturu da se pekmez ne zalepi za posudu. Koliko puta povećate potrebne sastojke toliko puta povećate i vreme kuvanja. Od 3 kg dinja mi je ispalo 3 tegle pekmeza.
-1 kg dinje (mekše)
-500 gr šećera
-sok od 1 narandže
-sok od 1 limuna
Dinju oguliti i iseckati (meso dinje), ne mora mnogo sitno jer se sve raspadne tokom kuvanja. U veću posudu slagati red dinje, red šećera. Ostaviti preko noći na hladnom mestu. Drugi dan u masu iscediti sok od narandže i limuna i kuvati na jakoj vatri oko 20 minuta uz stalno mešanje, pri kraju smanjiti temperaturu da se pekmez ne zalepi za posudu. Koliko puta povećate potrebne sastojke toliko puta povećate i vreme kuvanja. Od 3 kg dinja mi je ispalo 3 tegle pekmeza.
Коментари
Постави коментар