Пређи на главни садржај

Pekmez od dinje

Potrebno je:
-1 kg dinje (mekše)
-500 gr šećera
-sok od 1 narandže
-sok od 1 limuna

Dinju oguliti i iseckati (meso dinje), ne mora mnogo sitno jer se sve raspadne tokom kuvanja. U veću posudu slagati red dinje, red šećera. Ostaviti preko noći na hladnom mestu. Drugi dan u masu iscediti sok od narandže i limuna i kuvati na jakoj vatri oko 20 minuta uz stalno mešanje, pri kraju smanjiti temperaturu da se pekmez ne zalepi za posudu. Koliko puta povećate potrebne sastojke toliko puta povećate i vreme kuvanja. Od 3 kg dinja mi je ispalo 3 tegle pekmeza.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: