Translate

28. јануар 2016.

Milka torta nepečena


Potrebno je:
-1,5 l mleka
-3 kesice pudinga od vanile
-10 kašika šećera
-300 gr Milka mlečne čokolade
-100 gr Milka bele čokolade
-500 ml slatke pavlake (ili krem šlaga)
-300 gr plazma keksa

3 pudinga skuvajte u 1 litar mleka. U polovinu pudinga dodajte istopljenu mlečnu čokoladu, a u drugu polovinu pudinga dodajte istopljenu belu čokoladu. Slatku pavlaku umutite pa je podelite na pola dok ćete jednu polovinu podeliti opet na pola tj. na četvrtine. Jednu četvrtinu slatke pavlake dodajte pudingu sa mlečnom čokoladom i promešajte dok se sve lepo ne sjedini. Drugu četvrtinu slatke pavlake dodajte u puding sa belom čokoladom i sve lepo promešajte dok se ne sjedini. Dobili ste dva fila, a ostatak slatke pavlake će biti treći fil. U dublji tanjirić sipajte hladno mleko. Plazma keks umačite u mleko pa ga poređajte sve dok ne pokrijete dno kalupa (koristila sam kalup veličine 28cm i utrošila jedno pakovanje od 150 gr keksa plus još jedan iz drugog pakovanja, a ostatak keksa samlela za dekoraciju). Preko keksa izlijte vanila fil i ravnomerno ga rasporedite. Preko vanila nanesite čokoladni fil, pa i njega lepo rasporedite. Na kraju kao poslednji sloj nanesite ostatak slatke pavlake. Za kraj dekorišite tortu mlevenim keksom. Ubacite u frižider preko noći kako bi se torta što bolje stegla.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Milkinis

Potrebno je: