Translate

04. април 2015.

Švarcvald torta

Ovu tortu sam pravila za svekrvin rođendan.


Potrebno je:
-10 jaja
-10 kašike šećera
-2 kašike kakaoa
-8 kašike brašna
-2 praška za pecivo
-1 kg višanja
-250 ml vode
-400 gr šećera
-400 gr krem šlag beli
-500 ml mleka
-2 kisele pavlake

Umutiti 2 kore od po 5 jaja, 5 kašika šećera, 1 kašike kakaoa, 4 kašike brašna i 1 praška za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Višnje (može i malo manje od kila) naliti sa 250 ml vode (ako su vam višnje zaleđene onda sok od razleđenih višanja) i staviti da provri sa 400 gr šećera. Iscediti višnje i sokom natapati kore.
Šlag umutiti sa mlekom i u to dodati kiselu pavlaku.
Ređati: koru, pola šlaga, poređati sve višnje, drugu koru i drugu polovinu šlaga. Ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: