Translate

27. март 2015.

Kiflice sa pire krompirom bez kvasca


Potrebno je:
-250 gr pire krompira (jedna velika šolja za belu kafu)
-450 gr brašna
-1/2 praška za pecivo
-2 jaja
-1 kašika vode
-50 gr nerastopljenog putera (može i mast)
-punjenje po želji: marmelada, sir, mleveno meso...
Za slatku verziju je potrebno još:
-1 vanilin šećer
-50 gr šećera
Ako radite slane stavite so po ukusu, bez dodatka za slatku verziju!

Pomešati 300 gr brašna, prašak za pecivo, vanilin šećer i šećer. Dodati hladan pire krompir, 1 jaje, kašiku vode i nerastopljenu mast. Umesiti glatko testo uz dodavanje preostalih 150 gr brašna. Rastanjiti ga oklagijom i iseći da se dobije 12 trouglova. Preostalo 1 jaje razmutiti pa četkicom premazivati rubove trouglova i puniti nadevom po želji. Ja sam u ovom slučaju slatke verzije stavljala na svaki trougao po 1 kašičicu marmelade. Zarolati ih i ređati u pleh obložen papirom za pečenje ili pleh podmazan uljem. Premazati svaku kiflicu umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Posuti po želji prah šećerom, ako pravite slane susamom.





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: