Potrebno je:
-500 gr pilećih prsa
-300 gr pileće džigerice
-30-ak lenti tanko sečene dimljene hamburške slanine
-1/2 kašičice sušenog peršuna
-1 kašičica soli
-malo mlevenog bibera
-1 čen belog luka
-1 kašika ulja
-1/2 kašičice aleve paprike
U jednu posudu stavite pileću džigericu. Dodati peršun, pola kašičice soli, pola čena seckanog belog luka i sipati ulje. Sve lepo promešati kako bi svaki komadić džigerice bio lepo usoljen.
Pileća prsa iseći na trake, a zatim svaku traku na kockice i staviti u drugu posudu. Posoliti sa drugom polovinom kašičice soli, dodati biber, drugu polovinu čena seckanog belog luka i alevu papriku. Sve sastojke dobro promešati.
Na dasku stavite lentu slanine, a zatim na jednom njenom kraju komadić pileće džigerice ili belog mesa. Izabrani komadić čvrsto urolati u slaninu i nabosti na ražnjić. Kada iskoristite sav materijal i napravite ražnjiće (ispalo mi je 5 ražnjića - 3 sa belim mesom i 2 sa džigericom), poređati ih u pleh za pečenje koji, po mogućstvu, ima rešetku malo odvojenu od dna pleha (ako nemate ređajte ražnjiće u posudu koja je nešto kraća od štapića za ražnjiće), da višak masnoće padne na dno pleha.
U zagrejanu rernu na 250 stepeni peći oko 40 minuta sa okretanjem ražnjića na 10 minuta. Poslužiti uz ražnjiće od krompira i slanine, krompiriće iz rerne, senf...
Коментари
Постави коментар