Potrebno je:
-400 gr starog hleba
-6 jaja
-100 ml mleka
-100 ml ulja
-250 gr sira
-100 ml gazirane vode
-3 kašike ajvara
-1/2 kesice praška za pecivo
-so
Hleb izdrobiti u vanglu. Umutiti jaja sa mlekom i uljem, sipati u vanglu sa izdrobjenim hlebom. Dodati sir, vodu, ajvar (recept za Ajvar od barene paprike), prašak za pecivo i posoliti po ukusu. Sve dobro izmešati. Po dve kašike mase sipati u pleh za mafine (a možete izliti i u običan pleh). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni (ja sam pekla 20 minuta, najbolje proverite sa čačkalicom da li vam je gotovo).
-400 gr starog hleba
-6 jaja
-100 ml mleka
-100 ml ulja
-250 gr sira
-100 ml gazirane vode
-3 kašike ajvara
-1/2 kesice praška za pecivo
-so
Hleb izdrobiti u vanglu. Umutiti jaja sa mlekom i uljem, sipati u vanglu sa izdrobjenim hlebom. Dodati sir, vodu, ajvar (recept za Ajvar od barene paprike), prašak za pecivo i posoliti po ukusu. Sve dobro izmešati. Po dve kašike mase sipati u pleh za mafine (a možete izliti i u običan pleh). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni (ja sam pekla 20 minuta, najbolje proverite sa čačkalicom da li vam je gotovo).
Коментари
Постави коментар