Translate

23. јануар 2015.

Argentinski ćevap

Svim mojim ukućanima se dopalo, verujem da će i vama...


Potrebno je:
-300 gr mlevenog mesa
-300 gr krompira
-manja glavica crnog luka (oko 100 gr)
-čen belog luka
-2 jajeta
-pola kašičice soli
-malo bibera
-brašno
-prezle

Krompir skuvati, ohladiti, pa ga izrendati. Sjediniti ga sa mlevenim mesom, izrendanim crnim i belim lukom i žumancima. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa sve dobro umesiti i ostaviti u frižider da se malo stegne. Od dobijene smese napraviti ćevape. Svaki ćevap uvaljati u brašno (bilo mi je potrebno 6 kašika), pa u umućena belanca i na kraju u prezle (bilo mi je potrebno 8 kašika). Pržiti na vrelom ulju, zatim ocediti na ubrusu ili salveti.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salata od tikvica

Baš ukusna, podseća na  Salatu od pečene paprike . Potrebno je: