Translate

31. децембар 2014.

Salčići


Potrebno je:
-200 ml kisele vode
-3 žumanca+1 žumance za premazivanje
-narendana kora limuna
-prstohvat soli
-500 gr brašna
-400 gr sala
-džem po želji

Zamesiti testo od kisele vode, žumanaca, narendane kore limuna, prstohvat soli i brašna. U testo dodati odmah 1 kašiku sala. Razviti koru i premazati sa 1/3 sala. Preklopiti kao za lisnato testo i ostaviti da odmara na sobnoj temperaturi 20 minuta.


Postupak ponoviti još 2 puta, a četvrti put razviti koru debljine 1 cm. Iseći na veće kvadrate i na svaki staviti po kašičicu džema. Preklopiti dva kraja testa prema sredini i malo pritisnuti da se ne bi otvorili prilikom pečenja. Premazati žumancetom, samo odgore da bi se pecivo i daje moglo lepo listati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotove salčiće posuti šećerom u prahu.




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: