Translate

25. децембар 2014.

Posan grašak


Potrebo je:
-500 gr graška
-1 l vode
-1 glavica crnog luka
-1 šargarepa
-2 čena belog luka
-1 kašičica soli
-3 kašike brašna
-malo ulja
-1 kašičica aleve paprike
-1 kašičica peršuna

Očišćen i obran grašak naliti sa vodom, dodati iseckani crni i beli luk, šargarepu seckanu na kolutiće i sve kuvati dok grašak ne bude mekan (oko 1 h). Posoliti, pa razmutiti brašno u malo ulja (ko posti na vodi onda umesto ulja ide voda) i dodati alevu papriku, zatim sipati u grašak uz mešanje. Nije potrebno da se greje ulje (voda). Kuvati još 15 minuta i na kraju staviti peršun.


Može se poslužiti uz:




Pečena piletina i krompir



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gusenica pecivo

Ovo pecivo je jako interesantno, naročito deci. Potrebno je: