Grašak, prste da poližeš, uvek pravim na ovaj način. Preukusan je posan, a može se jesti i uz pire krompir, pohovano meso, pečeno meso, faširane šnicle, po želji...
Potrebo je:
500 gr graška
1 l vode
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1-2 krompira ako želite (ne mora)
2 čena belog luka
1 kašičica soli
3 kašike brašna
malo ulja ili vode
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica peršuna (ne mora)
Očišćen i obran grašak naliti sa vodom, dodati iseckani crni i beli luk, šargarepu seckanu na kolutiće i krompir iseckati ako želite (meni se mnogo sviđa sa dodatim krompirom). Sve kuvati dok grašak ne bude mekan (oko 1 h). Posoliti, pa razmutiti brašno u malo ulja (ko posti na vodi onda umesto ulja ide voda) i dodati alevu papriku, zatim sipati u grašak uz mešanje. Nije potrebno da se greje ulje (voda). Kuvati još 15 minuta i na kraju staviti peršun.
Može se poslužiti uz:
Pečena piletina i krompir
Коментари
Постави коментар