Pročitala sam negde da se zovu i šapice ima više logike, ali kako kod ih zvali ovaj vam recept preporučujem.
Potrebno je:
-500 gr mlevenog mesa
-1 jaje
-1 manja glavica crnog luka
-2 čena belog luka
-60 gr prezle
-1 kašičica soli
-1/3 kašičice bibera
Za Sos od paradajza:
-3 kašike brašna
-3 kašike ulja ili masti
-500 ml domaćeg paradajz soka
-300 ml vode
-1 kašičica aleve paprike
-1 kašičica šećera
U mleveno meso staviti jaje, narendati crni i beli luk, prezle, so i biber i promešati rukom da se sjedini. Ostaviti ih u frizidru dok vam se rerna zagreje na 200 stepeni. Oblikovati ćufte i ređati ih na pek papir koji ste stavili u posudu za pečenje. Peći 45 minuta. A možete ih i izpržiti na ulju ili masti sa svih strana dok ne porumene. Za to vreme ugoditi sos. Na ulju ispržiti brašno, sipati u to paradajz sok, vodu, dodati alevu papriku i šećer. Krčkati 20 minuta, pa dodati pečene ćufte i kuvati još 15 minuta.
Poslužiti uz Pire krompir
ili Kuvanu testeninu
a moja omiljena kombinacija je sa feta sirom.
Potrebno je:
-500 gr mlevenog mesa
-1 jaje
-1 manja glavica crnog luka
-2 čena belog luka
-60 gr prezle
-1 kašičica soli
-1/3 kašičice bibera
Za Sos od paradajza:
-3 kašike brašna
-3 kašike ulja ili masti
-500 ml domaćeg paradajz soka
-300 ml vode
-1 kašičica aleve paprike
-1 kašičica šećera
U mleveno meso staviti jaje, narendati crni i beli luk, prezle, so i biber i promešati rukom da se sjedini. Ostaviti ih u frizidru dok vam se rerna zagreje na 200 stepeni. Oblikovati ćufte i ređati ih na pek papir koji ste stavili u posudu za pečenje. Peći 45 minuta. A možete ih i izpržiti na ulju ili masti sa svih strana dok ne porumene. Za to vreme ugoditi sos. Na ulju ispržiti brašno, sipati u to paradajz sok, vodu, dodati alevu papriku i šećer. Krčkati 20 minuta, pa dodati pečene ćufte i kuvati još 15 minuta.
Poslužiti uz Pire krompir
ili Kuvanu testeninu
a moja omiljena kombinacija je sa feta sirom.
Коментари
Постави коментар